1 Temmuz 2012 Pazar

Kötü niyetli Forest Kenan'ın puanlarını çaldı..

İspanya daki Supersport 2012  8. ayak  yarışında 3. sırada başlayan Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu, henüz ikinci turda liderliği aldı ve 10. tura kadar yarışı forsa etti. Daha sonra yavaşlayan Şampiyon sırasıyla geçilerek 3 sıraya geriledi. Şampiyonada en yakın rakibi Jules Cluzel yarışa erken veda edince puan kayıpları liderliğini etkilemese de moral olarak zorlandığı aşikardı. 

Son dört turda Kenan üçüncü olarak ilerlerken önündeki Fabian Forest  geçmek için atak yaptı. iki atak ta da Forest yarışmak yerine Kenan ı engellemeye çalıştı. Start düzlüğündeki 3. denemede  Motorunu Kenan'ın önüne doğru yaslayan  Forest ye rağmen Kenan çizgisini bozmadan atağını devam ettirdi. Fakat bu engellemeye kızdığı için Forest e yaptığı kafa! hareketi sebebiyle önce incelemeye sonra da 3 sıra gerileme cezası aldı.

Yarıştan sonra Forest  havanın rüzgarlı olduğunu ve Kenan ın art niyetli bir şey yapmadığını düşündüğünü söyledi.

Buna rağmen aynı turda Kenan liderliği aldı ancak yarış sonunda  olay anında 2. sırada olduğu için 5. sırada sayılarak 11 puan aldı. Şampiyon,3 tur boyunca açılan ikaz bayrağını da görmedi.

Sam Lowes (Bogdanka PTR Honda) birinci Forest ikinci, Sheridan Morais (Kawasaki Lorenzini) üçüncü,  Broc Parkes dördüncü oldu..

Bu sezon iki kez ceza almasına rağmen Şampiyonumuz 117 puan la liderliğini devam ettiriyor.

1 yorum: